Waarom kandidaat voor het voorzitterschap van D66?

start campagne TK 2010De stembussen zijn open. Alle leden van D66 hebben vanaf nu tot en met 7 maart a.s. de kans om hun nieuwe voorzitter te kiezen. Ik geloof in de kracht van D66 en ben betrokken bij de partij. Daarom ben ik kandidaat voorzitter.

D66 heeft als politieke partij in de afgelopen jaren grote veranderingen doorgemaakt. In zetelaantal en in politieke kracht is de partij enorm gegroeid. Ook in ledenaantal en als organisatie heeft de partij groei gezien. Onze vertrekkende voorzitter, Ingrid van Engelshoven heeft met succes hard gewerkt aan een verdere professionalisering. De effecten hiervan zijn met name op het landelijk niveau zichtbaar. Ze hebben geleid tot een versterking van de politieke kwaliteit van D66. De komende jaren is tijd voor de volgende slag, de kwaliteit van de afdelingen en van de vereniging.

Als lid van de evaluatiecommissie van de laatste Tweede Kamerverkiezingen heb ik ervaren hoe groot het enthousiasme is in de partij en tegelijkertijd hoe groot de behoefte is aan ondersteuning en verdere professionalisering in de vereniging.

31673_1443366725610_7191568_nMijn ervaringen zowel lokaal als bestuurslid en Statenlid, als mijn ervaringen landelijk als campagneleider voor de Europese Verkiezingen in 2009 maken dat ik de noodzakelijke verbindingen kan leggen. Ik zie het als een uitdaging om als voorzitter te werken aan het versterken van de vereniging zodat alle D66ers in gemeenteraden, Staten en Kamers, maar ook in buurthuizen, ouderraden en sportverenigingen maximaal in staat zijn en zich uitgedaagd voelen om hun steentje bij te dragen aan een sterker, socialer en liberaler Nederland.

Deze verkiezingen gaan er over of de partij klaar is voor de volgende stap in de groei die het de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Ik ben er klaar voor. Ik hoop op uw stem te mogen rekenen.

Meer informatie: