4 mijl van Groningen

D66 Groningen teamElk jaar, ergens halverwege oktober, vormt mijn wijk zich tot een groot loopevenement. Komende uit het zuiden, uit Haren, lopen 21.000 lopers mijn wijk tegemoet. Ze zijn dan net halverwege en moeten nog een kleine 3 kilometer doorploegen tot aan de Vismarkt. De eerste 100 meter, in Haren, zijn nog vlak en daarna gaat het 6 kilometer lang, langzaam, omhoog. Met een gemene stijle klim in de laatste 500 meter. In totaal 4 Engelse mijlen lang.

Een van de mooiste loopevenementen in het Noorden. De startbewijzen zijn elk jaar binnen een uur vergeven. Met scholieren- en bedrijventeams. Met recreanten en topsporters. En met alles daar tussenin. Gisteren was het weer zo ver. De 4 mijl van Groningen. En dit jaar mocht ik met het D66 Groningen team meelopen. Het was warm, het was zwaar, maar bovenal was het enorm leuk om te doen. Mijn streeftijd (40 minuten) niet gehaald, maar wel 1 minuut van mijn persoonlijk record afgelopen. Heb ik mooi iets om naar te streven volgend jaar.

start 4 mijl finish