Aan het werk

imageMijn portefeuille verkeer en vervoer zorgt altijd voor een goed gevulde week en zo ook deze week. Belangrijke oorzaak; verkeer raakt altijd veel mensen en veel partijen wat leidt tot veel afstemming en veel overleg. Mijn kinderen noemen dat veel ouwehoeren, maar gisteren mocht ik naar buiten. Samen met de “blauwe” mannen, zoals de afdelingen die iets met verkeer en vervoer te maken hebben worden genoemd in het Provinicie huis, mocht ik de provincie in.

Kijken bij het werk in de praktijk ben ik langsgeweest bij Nieuwklap waar we begonnen zijn met het storten van zand voor de aan te leggen nieuwe brug. Nadat het zand goed is gezet zal daar begin 2017 begonnen worden met de daadwerkelijke brug die later ook moet aansluiten op de nieuwe rondweg om Aduard heen. Bijzonder aan dit project is wel dat we door slim aan besteden een inschrijving hebben gekregen waarbij al het te gebruiken en af te voeren materiaal af en aangevoerd wordt via het water. Niet alleen scheelt het een hele boel voertuigbewegingen op de toch al drukke Friesestraatweg en imageverkomt het druk vrachtverkeer door de dorpskern van Aduard, maar ook is het veel duurzamer. Een schip vervangt 50-60 vrachtwagens. Een methode die we vaker gaan toepassen.

Daarna door naar Zuidhorn waar midden tussen de huizen door een nieuwe brug gebouwd wordt over het van Starkenborgkanaal. In het kader van het upgrade de vaarweg Lemmer-Delfzijl worden daar alle bruggen opgehoogd en verbreed waardoor ook de grotere schepen gebruik kunnen maken van deze vaarweg. Ook dit is uiteindelijk duurzamer en ontlast de drukke wegen

Beide mooie projecten waar hard gewerkt wordt aan bereikbaar houden van onze provincie.

imageimageimage