Els Borst

elsborstHet is nog steeds onvoorstelbaar dat ze er niet meer is. Gisteravond kwam een sms binnen met het nieuws dat er geruchten de ronde deden over het overlijden van Els Borst. En niet veel later bleek het vreselijke nieuws waar.

Zoals zoveel D66 leden sprak ik haar afgelopen zaterdag nog bij het Congres waar ze weliswaar kwetsbaar leek, maar dat ruimschoots compenseerde met wat ze zei, wat alles behalve kwetsbaar was. En zo heb ik Els leren kennen. Helder, duidelijk, scherp en integer, met een gezonde vleug humor en een natuurlijk relativeringsvermogen.

D66Congres-166Ik was een tiener toen zij minister werd op een ministerie dat normaal gesproken niet bij mij zou opvallen, ware het niet dat mijn vader op dat moment parlementair journalist was en volksgezondheid in zijn portefeuille had. Ik was inmiddels al D66er, daar had o.a. Jan Terlouw voor gezorgd. Maar het was Els Borst die maakte dat ik ook actief werd. Als eerste vrouwelijke vice-premier een voorbeeld dat je als vrouw met hard werken en bevlogenheid alles kunt bereiken wat je wil. Ze zal dan ook altijd een inspiratiebron blijven.

Els wordt gemist door mij en velen in de partij.

Wilt u een condoleance achter laten dan kan dat op de D66 site: http://condoleance.d66.nl