Komende week

imageNa een paar weken uit de lucht te zijn geweest, vandaag weer eens een bericht. Het zijn drukke tijden geweest. Van het in ontvangst nemen van het advies van de kunstraad tot het gunnen van de werkzaamheden van de zuidelijke ringweg. Van de kampioenschappen van Donar & Lycurgus tot werken aan de structuurvisie voor de Eemsdelta.

Kortom het leven als gedeputeerde bevalt, ook een jaar na dato, nog steeds zeer. Ik geniet van de mooie momenten, de openingen en starthandelingen en het contact met de inwoners van de provincie. Maar ook van de technisch ingewikkelde discussie over hoe de verschillende belangen in onze provincie in een complex gebied als de Eemsdelta in de structuurvisie toch tot goed provinciaal beleid kan worden gesmeden. Niet eenvoudig, wel spannend en uitdagend.

imageDe komende week opnieuw grote variatie. Woensdag Statenvergadering waarin we hopelijk de jaarrekening, maar voor mij nog belangrijker ook de de Omgevingsvisie en – verordening vast zullen stellen. Met dat laatste hebben we de cultuurverandeimagering die we als nieuw college een jaar geleden hebben ingezet ook echt verankert in beleid. En daarbij ruimte gecreëerd voor ondernemerschap en duurzame energie. Een document waar ik trots op ben.

Daarnaast donderdag het nationaal Fietscongres hier in de stad Groningen. Hier zullen wij onze contouren voor het nieuwe fietsbeleid presenteren, waarbij we inzetten op het leggen van verbindingen met andere modaliteiten en het creëeren van verbindingen tussen steden. Daarnaast investeren we in verkeersveiligheid en zetten we in op de fiets als middel om een gezondere provincie te worden. Ben benieuwd wat de reacties zullen zijn.

Dit weekend sluit ik af met cultuur en wel met de balletvoorstelling van mijn dochter. Geen werk deze keer, maar misschien wel des te leuker.