Low Car Diet

imageVandaag samen met mijn collega Nienke Homan het regionale startschot mogen geven voor het Low Car Diet. Een initiatief van Urgenda om zoveel mogelijk bedrijven en werknemers op te roepen om te kijken hoe ze een maand lang op een andere manier kunnen reizen en/of werken om zo CO2 uitstoot terug te brengen. En dit jaar doet ook Groningen mee. De provincie en de gemeente, maar daarnaast nog een groot aantal bedrijven, waardoor uiteindelijk ruim 400 werknemers in de provincie de komende maand gaan kijken of ze ook zonder de auto kunnen. Ook ik doe mee. Hoewel het nog een redelijk uitdaging gaat worden, kijk ik er wel naar uit. Wat vaker met de neus in de wind op de fiets of met een kop koffie de rust pakken in de trein.

Om er voor te zorgen dat ook andere meedoen, heeft Urgenda Nienke en mij gevraagd om ook andere uit te dagen. Hieronder mijn uitdaagvideo en ik vind het buitengewoon stoer dat een van de wegenbouwers in onze provincie, Oosterhof-Holman, zo sportief was om vol enthousiasme ook mee te doen! Nog 29 dagen te gaan.