Nieuwe leden

nieuwe leden dag 1

Gisteren namens de Hans van Mierlo Stichting training mogen geven tijdens de nieuwledendag in Groningen over het gedachtengoed van D66. Aan de hand van de vijf richtingwijzers met nieuwe leden in discussie over wat het nu betekent D66-er zijn. Juist in alle drukte van de campagne voor het voorzitterschap, is dit toch wel heel leuk om weer te doen. Met andere leden praten over wat jou politiek drijft. Immers daarvoor ben ik, en met mij velen, ooit lid geworden.

Wat mij opviel is het enthousiasme en de energie van veel nieuwe leden. Ze willen graag hun steentje bijdragen en zijn erg zoekende in hun rol en mogelijkheden. Nieuwe leden dagen zijn daarvoor een goed begin en het is goed dat op steeds meer plaatsten deze nieuwe leden dagen ook lokaal en regionaal georganiseerd worden. Immers hoe groot de aantrekkingskracht van Alexander Pechtold ook is, leden vasthouden en activeren gebeurt in de afdelingen. Precies ook de reden waarom daar de komende jaren meer in geïnvesteerd moet worden.

nieuwe leden dag 2

De komende weken en maanden zullen we hopelijk veel van hen weer terug zien. In werkgroepen ter ondersteuning van het schrijven van het lokale verkiezingsprogramma, tijdens de verschillende campagne activiteiten of op een hele andere manier waarvan leden zelf het gevoel hebben dat ze op basis van het gedachtengoed een bijdrage kunnen leveren.