Openingen & Plichtplegingen

Een van de nieuwe taken waar ik aan zal moeten wennen is het doen van openingen en andere plichtplegingen. En als ik eerlijk ben is het ook wel een van de leukere dingen die horen bij deze nieuwe baan.

De afgelopen weken mocht ik meteen al aan de slag. Op 29 mei opende ik samen met Roeland van der Schaaf, wethouder RO in de Stad Groningen de sluis bij Meerstad. De dag erna 30 mei opende ik de Week voor de Amateurkunst. Ook mocht ik op 11 juni samen met Paul de Rook, wethouder Cultuur in de Stad Groningen Swinging Groningen openen. Dezelfde dag dat ik Noorderzon de Groninger Cultuurprijs mocht uitreiken. Met het vieren van de vang liet ik op 13 juni de Molen Ceres in Spijk naar een grondige restauratie weer werken.

IMG_0091  IMG_0088  IMG_0112

Maar het toppunt van de openingen tot nu toe was misschien wel afgelopen vrijdag. Met een echte bulldozer mocht ik samen met de wethouder uit de Marne, Mariëtte de Visser en de wethouder uit Winsum, Hermannus Blok, de starthandeling verrichten voor de aanleg van de rotonde bij Ranum als begin van de werkzaamheden om de weg N361 veiliger te maken. Ik heb nu al zin in de komende jaren.

IMG_0016  IMG_0233  IMG_0234