TEDxHanzeUniversity

hanze tedx

Vandaag was ik zeer trots een van de 100 gasten bij TEDxHanzeUniversity. Wat een ervaring. Inspirerend, indrukwekkend en motiverend. Precies waar TED voor bedoelt is.  Zodra er filmpjes zijn van deze editie zal ik de meest inspirerende plaatsen.

Voor iedereen die TED niet kent, is het meer dan de moeite waard om hun site eens te bezoeken (www.TED.com). TED is een non profit organisatie die vanuit de overtuiging “Ideas Worth Spreading” bijeenkomsten organiseert met als doel kennis en inspiratie te delen. De eerste TED conferentie vond plaats 25 jaar geleden in Californie en kent inmiddels wereldwijd onafhankelijke initiatieven die vergelijkbaar zijn onder het mom TEDx. Vandaag dus in Groningen.

Alle conferenties hebben een aantal vaste elementen. Er worden een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd, die ongeachte wie ze zijn spreken voor maximaal 18 minuten. Alle lezingen worden vrij beschikbaar gesteld online en zijn dus voor iedereen toegankelijk. Zo zijn lezingen van een groot aantal wereldleiders, waaronder Al Gore en Bill Gates en vele andere nu toegankelijk via www.TED.com.

De filmpjes van TEDxHanzeUniversity zullen te vinden zijn op hun eigen site:  http://tedxhanzeuniversity.com